Диетата Хашимото е механизъм за лечение на хипотиреоидизъм, като по този

...
Диетата Хашимото е механизъм за лечение на хипотиреоидизъм, като по този
Коментари Харесай

Хашимото диетата: Хранителен режим за подкрепа на щитовидната жлеза

Диетата Хашимото е механизъм за лекуване на хипотиреоидизъм, като по този метод се заобикаля развиването на тежка клинична картина. Това е патология, която води началото си от хормонален дисбаланс, заради което нормално изисква потреблението на фармакологията като повсеместен метод.

Трябва да се означи, че проблемите, свързани с щитовидната жлеза, могат да бъдат два типа. Възможно е да изпитате нараснало произвеждане на хормони на щитовидната жлеза, с всички произлизащи от това дефекти, или да изпаднете в обстановка на недостиг в техния синтез.

Ще ви научим какви храни би трябвало да избягвате, в случай че страдате от Хашимото, с цел да забавите прогресията на патологията .
Кръстоцветни
Кръстоцветните зеленчуци, макар че са препоръчвани храни в подтекста на уравновесена диета, имат способността да бъдат гоитрогенни (които пречат на усвояването на йода). Поради тази причина те би трябвало да се заобикалят при диетата Хашимото, така като могат да усилят възпалението на щитовидната жлеза. В тази група попадат зеле, брюкселско зеле, броколи и карфиол.
Орехи и фъстъци
С тези артикули се случва същото, както и с кръстоцветните зеленчуци. Те имат огромно количество антинутриенти, които могат да понижат абсорбцията на йод на чревно равнище.
Спанак и морков
Въпреки че потреблението на гореизброените артикули би трябвало да се ограничи много, при спанака и морковите можете да сте по-разхлабени. Достатъчно е да не са част от ежедневната диета.

Един от основните аспекти на диетата Хашимото е необходимостта от увеличение на наличието на йод в диетата. Това е главно хранително вещество за производството на хормони на щитовидната жлеза.

Храни, които би трябвало да ядете повече:
Риба
Рибата има високи равнища на йод във вътрешността си. Освен това има и Омега-3 мастни киселини, които са показали противовъзпалителни свойства. Поради тази причина тя има двойно деяние, когато става въпрос за битка с прогресирането на патологията.
Морска храна
Както и в предходния случай, съдържанието на йод в нея е доста. Въпреки това, хората, които имат висока пикочна киселина в кръвта, трябва да внимават с тези артикули, защото те могат да развият проблеми.
Млечни артикули
Млечните артикули имат високи количества йод. В допълнение, те съдържат пробиотици в състава си, способни да спомогнат храносмилателния тракт, което води до позитивен метаболитен резултат. Що се отнася до контрола на тежестта, това е отлична храна.

Други значими хранителни субстанции, които би трябвало да имате поради

В допълнение към упоменатите храни е значимо да увеличите приема на следните хранителни субстанции, защото те също вземат участие в синтеза на хормони на щитовидната жлеза:
Цинк : участва в аленото месо и ядките Желязо : може да се откри в храни от скотски генезис Манган : постоянно се среща в ядките и зърнените храни Витамин А : допустимо е да го приемате посредством зелени, червени или оранжеви зеленчуци Селен : участва на първо място в ядките и зърнените храни. Също по този начин в млечните артикули
Диетата Хашимото не е задоволителна

Насърчаването на физическата интензивност ще бъде от значително значение за стабилизиране на метаболизма. В противоположен случай може да се насърчи затлъстяването, което е рисков фактор за развиването на доста други хронични патологии.

В същото време е значимо да се прибегне до фармакологията. С нея можете да повишите качеството на живот, намалявайки чувството за непрекъсната отмалялост. Но медикаментите би трябвало да се предписват от експерт и от време на време да се преразглеждат дозите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР